REGLERNE


 
MC’s Fight Night består i 2016 af ét mesterskab i freestyle-rap på dansk. Alle kan kvalificere sig til finalen gennem den vores audition. Her er tilmelding via fightnight.dk nødvendig. Alle kan deltage, eneste krav er at du rapper på dansk. Der er ingen aldersgrænse. Tilmelding er mulig fra foråret 2016.
 
Sådan oplever en dommer finalen. Meget fokuseret med hovedtelefoner for at undgå publikums påvirkning. - 
Negash Ali på arbejde i TAP1 - 2011

KVALIFIKATION:


Kvalifikationsfinalen består af to runder, første runde foregår, som en audition for lukkede døre, hvor dommerne hører rapperne en ad gangen og udvælger de 16 bedste MC’s, der går videre til 2. runde foran publikum om aftnen.

2. runde afholdes i form af en knockout-runde, hvor det med et pointsystem afgøres, hvem der går videre til finalen. Points fra kval-finalens battles ligges sammen og de 7 bedste MC’s og den regerende champ kvalificerer sig til MC's Fight Night finalen.

1 minut: (Mig og mit emne omgangen)

I første omgang skal deltagerne entrere scenen/bokseringen alene. Her vil de møde kamplederen der giver deltageren et emne, herefter forsvinder kamplederen og deltageren er nu helt alene med publikum. Disciplinen i 1 omgang er kunsten at underholde publikum med det givne emne. Det handler simpelthen om at overbevise publikum og ikke mindst dommerne om at deltageren ene og alene kan underholde og ”rocke en crowd” med improviserede rim, som har fundament i det emne man får serveret, live på scenen/bokseringen. Det var før ikke tilladt at "disse" sin modstander i denne runde. Det er vi gået væk fra igen, men det skal understreges, at det ikke nødvendigvis tæller op hvis man har punchlines der involverer sin modstander i denne runde. Focus skal i 1 omgang være på emnet.


2 minut: (Battle på emne omgangen)

Anden omgang skal der rappes om et tilfældigt emne, og det er vigtigt, at deltagerne holder sig til dette. Denne gang er begge MC’s på scenen/bokseringen og battlen kan starte. Det er evnen til at kunne improvisere ud fra et emne, dommerne bedømmer og giver point efter. Det er vigtigt at påpege, at hvis en MC afviger fra sit emne i løbet af sine 60 sekunder, vil dommeren strakt mistænke deltageren for at have behov for at bruge sine hjemmebrygget punchlines og dette vil naturligvis trække ned i dommerens samlede vurdering – også selvom han/hun underholder publikum med gode punchlines.


3 minut: (Ping/pong omgangen)
Tredje omgang af battlen er rå battle med improviserede rim, for her er emnet helt frit. Hver rappers improviserings evner bedømmes med point af dommertrioen. Hele tredje omgang varer 2 minutter og deltagerne får nu hver sin mikrofon. Nu skal kombattanterne skiftes til at rappe 4 takter af gangen, således at battlen ligner et rigtigt "skænderi", hvor deltagerne hurtigt skal svare sin modstander direkte igen med det samme. Det er forbudt at rappe mere end 4 takter af gangen. Gør man det taber man 3 omgang.


Hvem kommer i finalen?:

Sidste års champion bliver seedet direkte i finalen, Derudover er det de enkelte rapperes pointtal, der afgør, om de er blandt finalisterne. Det er før sket, at en MC er blevet slået ud i 1/8-finalen ved Øst- eller Vestfinalerne og alligevel har scoret point nok til at blive mellem de 8 bedste rappere, når begge kvalifikationsfinaler er afgjort. Det sker typisk hvis den tabende deltager møder en dygtig MC i første runde og giver god modstand. Dermed afvikles battlen i et højt niveau, som dommerene naturligvis belønner.

Denne måde at udvælge finaledeltagerne sikrer, at det bliver de 8 dygtigste freestyle-rappere, valgt udfra evner frem for geografi, som skal konkurrere ved finalen.

Fysisk kontakt:

Fysisk kontakt er forbudt. Vi har set os nødsaget til denne regel for at undgå voldelige og ubehagelige situationer på scenen og i bokseringen. Første gang en fysisk kontakt optræder, uanset hvor hårdt eller blødt modstanderen berøres, gives den første advarsel. Opstår der fysisk kontakt anden gang, vil rapperen blive diskvalificeret og udgå af turneringen. Gamle advarsler slettes, når man starter på en ny battle. I tilfælde af grove overtrædelser af fysisk kontakt-reglen kan en deltager diskvalificeres uden forudgående advarsel. Straffen ved fysisk kontakt-reglen udmåles benhårdt af kamplederen.


På standby:
Rapperne skal være klar til at gå i bokseringenringen, når deres musiktema starter. Ved kval. finalen gælder det når kamplederen annoncerer navnet på deltageren. Dukker deltageren ikke op senest 1 minut efter annonceringen, diskvalificeres vedkommende, og modstanderen vil automatisk fortsætte i turneringen. Sker dette i 1/8 finalerne vil en Standby MC ( seedet som nr. 17) indtræde i den fraværende MC's sted.

God stil og battlekultur:

I MC´s Fight Night har de battlende rappere selv mulighed for at afgøre, hvem der har vundet den udkæmpede battle. Denne regel håndhæves, fordi det i hip hoppens battlekultur er et ideal, at man kan indse og indrømme, når man har tabt en battle. Efter 3. omgang spørger kamplederen hver gang deltagerne om, hvem, de selv synes, har vundet. Ved enighed mellem kombattanterne annulleres alle dommersedlerne. Er der den mindste uenighed, gælder dommernes afgørelser. 

Bedømmelsen:

Ved kval.finalen, såvel som ved finalen, dømmes efter samme kriterier:

Improvisation i lyrikken, teknik og flow tæller 75 % af bedømmelsen.

Stage appeal, udstrålning, selvtillid, charme og underholdning tæller 25 % af bedømmelsen.


Seedning:
Deltagerne seedes ud fra deres præstation i kval-finalen, dvs. ud fra deres pointtal. Regerende champ vil altid blive seedet som nr. 1, med mindre at han/hun selv ønsker at kvalificere sig på ny og stille op og blive seedet med sine nye kvalifikationspoint.
De fire topseedet MC's vil blive placeret i hvert sit hjørne af battlekortet (se tidligere battlekort under historie) Således kan de 4 topseedet MC’s først møde hinanden i semifinalerne.